Nationale Rookmelderdag Print E-mail

Op zondag 26 oktober is het Nationale Rookmelderdag. Op die dag gaat de zomertijd over naar de wintertijd en wordt de klok een uur verzet. Een uitstekend moment om uw rookmelder te testen en schoon te maken. Of een rookmelder aan te schaffen, als u er nog geen heeft.

Op deze dag - en in de aanloop hiernaartoe - wordt er landelijk veel aandacht besteed aan rookmelders en het belang van het hebben en onderhouden ervan. Wilt u meehelpen? Vertel dan familie, vrienden en collega's hoe belangrijk rookmelders zijn! En onthoud:

Zomertijd voorbij?
Tijd voor een nieuwe batterij!

Zomertijd voorbij? Tijd voor een nieuwe batterij!

Rookmelders waarschuwen bij brand
Zeker 's nachts is dat belangrijk. Als u slaapt, ruikt u niets, maar hoort u wel. Om uzelf en uw gezin op tijd te wekken bij brand, hangt u dus rookmelders op. Alleen zo heeft u genoeg tijd om te vluchten.  

20 branden per dag
In Nederland breekt er elke dag in zo'n 20 woningen brand uit. Dat komt neer op ongeveer 7000 woningbranden per jaar. Daarbij vallen gemiddeld 40 dodelijke slachtoffers en 700 ernstig gewonden.

Bij een brand telt elke seconde
De snelheid van een brand verrast mensen: in enkele minuten kan een beginnend brandje zich uitbreiden tot een uitslaande brand met verduisterende en giftige rook. Door die rook kan je binnen 3 minuten stikken. U begrijpt: elke seconde telt dan. Rookmelders, een blusdeken en een goed vluchtplan maken het verschil tussen leven en dood.Meer informatie
Kijk op de website van de Nederlandse Brandwondenstichting voor meer informatie.

 
Facebook
LinkedIn
YouTube
Volg ons