Voorkom woninginbraak Print E-mail

De donkere dagen zijn in aantocht. Dat ontgaat ook een inbreker niet. De politieafdeling Gemert-Bakel en Laarbeek voert de komende tijd acties uit om inwoners bewust te maken van inbraakgevoelige situaties. Dit gaat met name om woningen. Surveillerende agenten kijken door de bril van een inbreker naar uw huis en laten eventueel opvallende bevindingen achter. Zo weet u waar u op moet letten. Maar daar hoeft u natuurlijk niet op te wachten!

Forse stijging woninginbraken Gemert-Bakel en Laarbeek

Stop woninginbraak
Op de website van www.stopwoninginbraak.nl vindt u veel informatie over preventie en inbraakmethoden. Via deze site kunt u ook zien tot op straatniveau waar in uw wijk wordt ingebroken. Meedenken met de politie in de opsporing naar inbrekers kan tegenwoordig ook. Via Twitter kunnen mensen het rechercheteam volgen. Zij delen sporen en informatie via dit medium. Een link naar dit account op Twitter (@WIT_Peelland) staat vermeld op de site. Bekijk tevens Woninginbrakenkaart van het Woninginbrakenteam Peelland.

Eén van de maatregelen om inbraak te voorkomen is de voor- en achterdeur op slot te doen. Het klinkt heel simpel, maar dit wordt (zeker in dorpen) regelmatig vergeten. Voor een inbreker is binnenkomen secondewerk. Sluit daarnaast ramen en deuren af als u weggaat. Laat ook geen bovenraam op een kiertje staan.

Goed hang-en sluitwerk
Maak gebruik van erkend hang- en sluitwerk. Dit vertraagt de mogelijkheid om binnen te komen.

Tijdschakelaar
Wanneer u van huis bent, geef dan de indruk dat er toch iemand in de woning is. Laat bijvoorbeeld licht branden in een van de kamers. Doe dit met behulp van een tijdschakelaar.

Vakantiekaart
Maak gebruik van de vakantiekaart als u langer dan zeven dagen van huis bent. Hiermee laat u de politie weten wanneer u weg bent en wie een extra sleutel van uw woning heeft. De politie controleert minstens eenmaal uw woning tijdens uw afwezigheid.

Update juni 2014: per heden is de politie gestopt met de vakantiekaart.

Wees zelf alert
De politie kan woninginbraken niet voorkomen. Zij hebben uw hulp nodig om inbraken tegen te gaan en verdachten aan te houden. Om de toename van woninginbraken terug te dringen zijn meer meldingen nodig. Houd uw eigen woonomgeving daarom in de gaten, zeker tijdens de vakantieperiode als veel van uw buren op vakantie zijn en hun woningen leeg staan. Onthoud het signalement van mensen die zich verdacht gedragen en noteer gegevens en kentekens van vervoermiddelen die ze bij zich hebben. Bel bij onraad of verdachte situaties met de politie via het algemene nummer 0900-8844 of bij een heterdaad inbraak direct met 112. Maar het kan natuurlijk ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem (M.) op 0800-7000.

Bron: politie.nl

 
Facebook
LinkedIn
YouTube
Volg ons