Hoe (brand)veilig is jouw zaak? Print E-mail

Jaarlijks zijn er zo’n 15.000 binnenbranden. De gemiddelde kosten per brand zijn bijna € 100.000. 10% van deze branden ontstaat in winkels en uitgaansgelegenheden. Naast de hoge kosten, lopen eigenaar en personeel, klanten en omwonenden vaak ook nog persoonlijke schade op. Hoe brandveilig is jouw zaak? En hoe kun je andere bedrijfsrisico’s beperken? Doe de werkplekcheck.

Hoe (brand)veilig is jouw zaak?

Wat is de werkplekcheck?
De werkplekcheck op www.checkjewerkplek.nl is een digitale risico-check. Aan het eind van de check rolt er automatisch een plan van aanpak uit om je zaak veiliger en gezonder te maken.

Makkelijk - snel - betrouwbaar
De werkplekcheck is ontwikkeld door de branche-organisaties. In de meeste gevallen is de werkplekcheck gratis.

Waarom de werkplekcheck?
Door de werkplekcheck te doen, voldoe je aan de verplichting uit de Arbowet een risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E) uit te voeren. Als werkgever ben je namelijk verplicht om in kaart te brengen welke gezondheids- en veiligheidsrisico’s er zijn in je bedrijf. Ook moet je in een plan van aanpak aangeven welke maatregelen jij neemt om die risico’s op te heffen of zo veel mogelijk te verminderen. Dat kan dus allemaal makkelijk en snel met de werkplekcheck.

Wat kan men een jaar lang verwachten op de site?
Een jaar lang, elke twee maanden staat er een speciaal thema centraal. Elke twee maanden nieuwe content en een archief van de oude thema’s. Tot eind 2012. Achtereenvolgens komen er dossiers over: brand, agressie en geweld, tillen, snijden, hygiëne. Met adviezen en tips om de zaak veilig en gezond te houden.

Checkjewerkplek is een campagne van: Steunpunt RI&E-instrumenten (MKB-NL, FNV, CNV, MHP, SZW), bedrijfschap Horeca en Catering, Kamer van Koophandel.

Bron: checkjewerkplek.nl

 
Facebook
LinkedIn
YouTube
Volg ons