Politie Peelland bindt strijd aan met woninginbraken Print E-mail

De politie gaat meer agenten inzetten om woninginbraken te voorkomen en zo het aantal inbraken terug te dringen. Het aantal woninginbraken in deze regio is volgens de politie een serieus probleem. Zeker in deze koude en donkere maanden, waarin traditioneel meer wordt ingebroken. De politie Peelland (Helmond, Deurne-Asten-Someren en Gemert-Laarbeek) heeft daarom een offensief ingezet.

Politie Peelland bindt strijd aan met woninginbraken

Zo worden er meer agenten vrij gemaakt om woninginbraken te voorkomen en zo het aantal inbraken terug te dringen. Potentiële woninginbrekers worden, waar mogelijk, preventief van de straat geplukt. Het gaat hierbij om zogenoemde veelplegers die op meerdere terreinen actief zijn en ook al eerder bij onderzoeken van de politie voor woninginbraken werden aangehouden. Waar zij nu nog boetes of een celstraf hebben open staan, worden zij met voorrang aangehouden. Door de extra inzet van de politie zijn inmiddels (sinds half november) elf verdachten aangehouden voor het plegen van woninginbraken.

Opkopers
De extra controle bij opkopers van sieraden, leverde een aanhouding op. De verdachte probeerde bij een woninginbraak ontvreemde sieraden te verkopen aan de opkoper. Het slagen van deze laatstgenoemde aanhouding heeft veel te maken met de goede omschrijving die de politie had van de gestolen sieraden, waaraan ze konden worden herkend. De politie adviseert dan ook om een goede omschrijving te maken van uw kostbare bezittingen en vooral ook foto’s te nemen. Leg uiteraard ook eventuele unieke serienummers van uw bezittingen vast of laat uw eigendommen graveren.

Preventie
De politie doet er naar eigen zeggen alles aan om na een inbraak de daders op te pakken en uw spullen terug te bezorgen. Voorkomen is echter beter dan genezen en daarom vindt u op de website www.stopwoninginbraak.nl diverse preventietips. Ook worden via filmpjes de verschillende inbrekersmethoden gedemonstreerd.

Hulp
De politie Peelland vraagt bij de preventie en opsporing van inbraken ook nadrukkelijk de hulp van de burger. U helpt hen door zelf goede preventiemaatregelen te nemen zodat de inbreker geen kans maakt en tegelijkertijd door verdachte omstandigheden in uw omgeving direct te melden. Dat doet u via het nummer 0900-8844 of in nood via alarmnummer 112.

Bron: Gemerts Nieuwsblad

 
Facebook
LinkedIn
YouTube
Volg ons