Politie vraagt extra alertheid ter voorkoming van woninginbraken Print E-mail

De politie Gemert-Laarbeek roept de inwoners van Gemert en Laarbeek op om extra alert te zijn ter voorkoming van woninginbraken. De toegang tot woningen wordt volgens de politie vaak verkregen door inklimming via openstaande ramen op de eerste verdieping of gewoon door de achterdeur op de begane grond.

Politie vraagt extra alertheid ter voorkoming van woninginbraken

Op www.politielaarbeek.nl en www.politiegemertbakel.nl vindt u bovenin bij ‘Woninginbraken’ de nodige informatie. Denk daarbij aan tips om inbraken tegen te gaan, wat u moet doen als er toch is ingebroken, informatie over het ‘Keurmerk Veilig Wonen’ en een inbraaktest waarmee u zelf kunt uitvinden hoe veilig uw woning is.

Vakantiekaartenactie
De politie Gemert-Laarbeek doet mee aan de regionale vakantiekaartenactie. Gaat u op vakantie? Laat het de politie dan minstens zeven dagen vóór uw vertrek met de vakantiekaart weten wanneer u op weg bent. De politie streeft ernaar om uw woning tijdens uw afwezigheid minimaal éénmaal te controleren. De politie laat dan ook een kaartje achter zodat u weet dat wij zijn geweest. Het inleveren van de kaart betekent dus niet dat uw huis permanent door de politie bewaakt wordt. U kunt alleen een vakantiekaart inleveren als u tenminste zeven aaneengesloten dagen van huis bent. Dat hoeft dus niet alleen in de zomervakantie te zijn.

Update juni 2014: per heden is de politie gestopt met de vakantiekaart.

Wees zelf alert
De politie alleen kan woninginbraken niet voorkomen. Zij heeft uw hulp nodig om inbraken tegen te gaan en verdachten aan te houden. Houd daarom uw eigen woonomgeving in de gaten, zeker tijdens de vakantieperiode als veel van uw buren op vakantie zijn en hun woningen leeg staan. Sluit deuren en ramen wanneer u weg bent of bijvoorbeeld in de voortuin aan het werk bent. Onthoud het signalement van mensen die zich verdacht gedragen en noteer gegevens en kentekens van vervoermiddelen die ze bij zich hebben. Bel bij onraad of verdachte situaties met de politie via het algemene nummer 0900-8844 of bij een inbraak direct met 112.

Bron: Gemerts Nieuwsblad

 
Facebook
LinkedIn
YouTube
Volg ons