BHV cursussen dicht bij huis Print E-mail

Elke ondernemer is inmiddels wel bekend met de verplichting om één of meerdere BHV-ers in huis te hebben. Deze BHV-ers verlenen hulp bij brand of ongevallen binnen het bedrijf. Niet iedereen weet echter dat deze cursussen ook dicht bij huis te volgen zijn. Bijna om de hoek…

BHV cursussen dicht bij huis

In Gemert worden ze al diverse jaren verzorgd door SecuService en Van Berlo EHBO. Twee ondernemers met ieder hun eigen specialisme. Door deze bijzondere combinatie worden vakmanschap en kennis van medische eerste hulp en brandbestrijding gecombineerd. Anne van Berlo verzorgt het onderdeel eerste hulp. Zij heeft veel ervaring in zowel het onderwijs als de gezondheidszorg en was bovendien jarenlang actief als EHBO-er op evenementen, voordat zij zich beroepsmatig ging specialiseren. Collega Arnaud de Wit is al 23 jaar brandweerman en heeft als brandweerinstructeur veel kennis in huis.  Bij de BHV-cursus die het duo verzorgt, leren uw medewerkers dus van beide onderdelen een heleboel. Dat is niet alleen verplicht maar vooral ook heel belangrijk bij brand of een ongeval in uw bedrijf. Een reguliere cursus BHV duurt twee dagen. Op de eerste dag komen (niet-) spoedeisende hulp, reanimatie en AED aan de orde. De tweede dag worden brandbestrijding en ontruiming behandeld. Beide dagen worden afgesloten met een schriftelijk examen. Alles gebeurt volgens de richtlijnen van het Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening. Elk jaar zijn er herhalingscursussen zodat de kennis van uw BHV-ers up-to-date blijft.  

Van Berlo EHBO en SecuService verzorgen daarnaast bedrijfsspecifieke BHV-cursussen. Door werknemers uit één beroepsgroep bij elkaar te brengen, worden vooral de eigen specifieke risico’s van het werk belicht. Het is zelfs mogelijk om dit bij de eigen onderneming te doen, zodat de toekomstige BHV-ers oefenen met hun eigen gereedschap, hun eigen situaties en in hun vertrouwde omgeving. Monteurs leren dan bijvoorbeeld vooral over de risico’s van hun eigen gereedschap en medewerkers van een kinderdagverblijf krijgen juist EHBO voor kinderen. Bij een autobedrijf ligt veel nadruk op de risico’s van brandbare stoffen en in een horecazaak leert men bijvoorbeeld hoe snel een volle zaal ontruimt kan worden. Het hoeft geen betoog, dat de kennis en ervaring die de BHV-ers dan opdoen, veel beter beklijft. Tijdens de cursussen BHV wordt altijd met Lotusslachtoffers gewerkt en worden situaties met behulp van rook nagebootst. Dat spreekt enorm tot de verbeelding en maakt alles heel realistisch.

Info
Anne van Berlo, 06-1315 5877, www.bhv-vanberlo.nl
Arnaud de Wit, 06-4035 4805, www.secuservice.nl

Bron: Gemerts Nieuwsblad

 
Facebook
LinkedIn
YouTube
Volg ons